همراه ما باشید تا پس از مطالعه ی این مطلب کاربردی، متوجه شوید که بیزینس کوچینگ چیست؟
کوچینگ در لغت به معنای مربی گری می باشد. بیزینس کوچینگ به معنی مربی گری آموزش بیزینس می باشد. البته قواعد و قانون های خاص خودش را دارد و به این سادگی نیست.
هر بیزینسی که شروع به کار کرده است، نیاز به بیزینس کوچینگ و یک کوچ یا مربی دارد. در این مقاله بررسی می کنیم که داشتن کوچ و بیزینس کوچینگ چه مزایایی خواهد داشت و چه تاثیری بر روی بیزینس شما خواهند گذاشت. همچنین به مغهوم بیزینس کوچینگ نیز پرداخته شده است.
اگر قصد دارید یک بیزینس کوچ حرفه ای شوید حتما مقاله چگونه بیزینس کوچ شویم را مطالعه نمایید.
فهرست مطالب و سوالات
1- بیزینس کوچینگ چیست؟
2- تاریخچه ی بیزینس کوچینگ چگونه است و این علم از گذشته تا کنون چه مسیری را طی کرده است؟
3- آیا بیزینس کوچینگ و مشاوره های کسب و کار و اقتصادی با یکدیگر تفاوت دارند؟
4- ویژگی های توصیه ها و برنامه های بیزینس کوچینگ چیست؟
5- برنامه ی ارائه شده در بیزینس کوچینگ چه کمکی به کسب و کار می کند؟
6- چرا باید از بیزینس کوچینگ بهره ببریم؟
7- مزایای بیزینس کوچینگ چیست؟
8- چه عناصری در بیزینس کوچینگ از اهمیت بالایی برخوردار می باشد؟
9- چه کسانی باید به سراغ بیزینس کوچینگ بروند؟
10- جمع بندی
بیزینس کوچینگ چیست؟
در بیزینس کوچینگ تفاوتی نخواهد داشت که چه شرکتی و در چه رده ای تاسیس کنید. به عنوان مثال اگر بخواهید تا یک شرکت عادی و در سطح کشور که کارهای عادی و معمولی را در آن انجام بدهید، راه بیندازید و یا اگر بخواهید بیزینسی ایجاد کنید که در سطح جهانی فعالیت کند و بین المللی باشد؛
در هر صورت بیزینس کوچینگ برای شما مناسب خواهد بود و شما را در مسیر رشد و پیشرفت شرکتتان یاری خواهد کرد. می توان گفت که بیزینس کوچینگ به نوعی یک ابزار می باشد که در کار خود از آن استفاده می کنید.
یعنی همان طور که یک نجار از اره برای کار خود استفاده می کند و یا ابزار کار یک جراح، تیغ جراحی می باشد و یا خوانندگان از صدای خود به عنوان ابزاری برای موفقیت استفاده می کنند؛ بیزینس کوچینگ نیز به همین شکل یک ابزار محسوب می شود که شما را در رسیدن به موفقیت یاری می کند و راه را برای شما هموار می سازد.
بیزینس کوچینگ باعث می شود تا شما فهمی از نمای کلی آینده خود در این کسب و کار داشته باشید
بیزینس کوچینگ باعث می شود تا شما فهمی از نمای کلی آینده خود در این کسب و کار داشته باشید و همچنین مفهوم کسب و کارتان را بهتر درک کنید و راه های پیشرفت را بشناسید. همچنین با کمک بیزینس کوچینگ، هدفتان را بهتر خواهید شناخت و درک عمیق تری نسبت به هدف و روند کاریتان پیدا خواهید کرد.
به عبارتی دیگر، بیزینس کوچینگ یک چراغ در دست شما است که در مسیری تاریک حرکت می کند و هر لحظه ممکن است از مسیر منحرف شوید یا دچار مشکل بشوید و نتوانید ادامه بدهید. در این زمان؛ بیزینس کوچینگ به مانند چراغی، راه را برای شما روشن می کند. نکته ای که وجود دارد این است که نباید فریب بخورید.
سایت هایی وجود دارد که مدعی هستند، می توانند تحول بزرگی در کسب و کار شما ایجاد بکنند
سایت هایی وجود دارد که مدعی هستند، می توانند تحول بزرگی در کسب و کار شما ایجاد بکنند و وضعیت شغلی و اقتصادی شما را از این رو به آن رو بکنند. نکته این است که بیزینس کوچینگ را باید به یک کوچ مجرب بسپارید.
به همین دلیل بیش تر سایت هایی که ادعای این را دارند که در بیزینستان به شما کمک می کنند، صرفا ایده ها و مطالب کلی و عمومی را به شما یاد می دهند که آن ها را می توان به راحتی و با جست و جو کردن در اینترنت یاد گرفت. کوچ مجرب و ماهر کسی است که تحصیلکرده ی این رشته باشد و اطلاع کاملی از کوچینگ و بیزینس کوچینگ داشته باشد.
سایت ذهن خلاق می تواند در این مسیر به شما کند و بهتر است سری به این سایت بزنید تا از آموزه های استادان مجرب در این سایت بهره مند شوید و همچنین علاوه بر بیزینس کوچینگ و پیشرفت در کسب و کارتان، می توانید از مطالب دیگری که در این سایت وجود دارد استفاده کنید و به زندگی شغلی وشخصی خود، جان تازه ای ببخشید.
برای این که بهتر با بیزینس کوچینگ آشنا بشوید، بهتر است تا از تاریخچه ی بیزینس کوچینگ و نحوه ی شکل گیری آن نیز اطلاع داشته باشید. در ادامه ی این مقاله به تاریخچه ی بیزینس کوچینگ پرداخته شده است. همراه ما بمانید.
تاریخچه ی بیزینس کوچینگ چگونه است و این علم از گذشته تا کنون چه مسیری را طی کرده است؟
تاریخچه ی بیزینس کوچینگ چگونه است و این علم از گذشته تا کنون چه مسیری را طی کرده است؟بیزینس کوچینگ برای اولین بار در دهه هفتاد میلادی معرفی شد. این عنوان را اولین بار یک نویسنده ی اهل آمریکا به نام تیموتی گالوی به کار برد.
کوچینگ برای اولین بار در مجموعه کتاب های سری های درونی نوشته ی تیموتی گالاوی استفاده شد. او کوچینگ را برای اولین بار در این کتاب ها به کار برد و عنوان کرد که با استفاده از کوچینگ می توان در زمینه های مختلفی از ورزش مانند تیر اندازی، شنا و تنیس به موفقیت رسید.
همچنین او در این کتاب ها به منظم بودن و داشتن انضباط فردی نیز اشاره کرد که در کنار کوچینگ مناسب، می توانند فرد را به موفقیت های بسیاری در زندگی خویش برسانند.
این نوشته های او درباره ی کوچینگ به قدری مورد استقبال قرار گرفت و به قدری مفید واقع شده بود که بیش تر ورزشکارانی که این کتاب را خوانده بودند، این ایده ها و آموزه ها را علاوه بر زندگی ورزشی خود، در زندگی شخصی خویش نیز به کار گرفتند.
استقبال مردم
ایده ی کوچینگ به شدت مورد استقبال مردم قرار گرفت. تیموتی گالوی به واسطه ی ایده ی کوچینگ که در کتاب هایش نوشته بود، به شهرت بسیاری رسید و بعد از آن در موارد مختلفی مانند تجارت و کسب و کارها اقدام به انجام مشاوره و سخنرانی کرد.
بعد از تمیوتی گالوی؛ افراد و اندیشمندان زیادی به کوچینگ و مطالب مربوط به آن پرداختند، اما مهم ترین و اثر گذار ترین فرد در این زمینه جان ویتمور بود که می توان گفت این کوچینگ را به بیزینس آورد و بیزینس کوچینگ را شکل داد. در نتیجه بیزنس کوچینگ سال هاست که وجود دارد و افراد زیادی با استفاده از آن به موفقیت های بسیاری رسیده اند.
آیا بیزینس کوچینگ و مشاوره های کسب و کار و اقتصادی با یکدیگر تفاوت دارند؟
آیا بیزینس کوچینگ و مشاوره های کسب و کار و اقتصادی با یکدیگر تفاوت دارند؟باید توجه داشت که بیزینس کوچینگ با مشاوره هایی که در مورد کسب و کار انجام می شود، تفاوت دارد. در واقع بیزینس کوچ یک مشاور نیست، بلکه مربی است. این نکته بسیار مهم می باشد که اگر کسی بخواهد از این موارد در کسب و کار خود استفاده بکند، دچار اشتباه نشود. بیزینس کوچ مانند یک مربی ورزشی است.
به عنوان مثال می توان بیزینس کوچ را به مربی والیبال تشبیه کرد که هیچ گاه همراه با تیم خود وارد زمین نشده و مسابقه نمی دهد. بیزینس کوچ نیز به همین صورت عمل می کند. در بیزینس کوچینگ، آموزه ها به افراد داده می شود و ادامه ی این مسیر به خود فرد بستگی دارد که به چه شکل از این آموزه ها استفاده کند تا به موفقیت برسد.
ویژگی های توصیه ها و برنامه های بیزینس کوچینگ چیست؟
ویژگی های توصیه ها و برنامه های بیزینس کوچینگ چیست؟فردی که در زمینه ی بیزینس کوچینگ فعالیت می کند، باید در این زمینه سال ها کار کرده و تجربه کسب کند. همچنین باید همیشه خود را به روز نگه دارد و مطالب جدید را سریعا یاد بگیرد. زیرا دنیای کسب و کار مدام در حال تغییر است و با یک روش مشخص نمی توان به موفقیت رسید.
همچنین نمی توان با تجویز کردن یک راه کلی به همه ی افراد، آن ها را در مسیر موفقیت یاری نمود. بلکه در بیزینس کوچینگ، آموزه های هر فرد به نوع کار و شرایط او بستگی دارد و باید بر اساس این شرایط و میزان گستردگی کسب و کار هر فرد، او را کوچ کرد.
توصیه هایی که در بیزینس کوچینگ به یک فرد می شود
به دیگر بیان، توصیه هایی که در بیزینس کوچینگ به یک فرد می شود، کاملا اختصاصی و مختص آن فرد است و به احتمال زیادی این توصیه ها برای افراد دیگر کارساز نخواهد بود.
به این دلیل که نوع کار هر فرد، گستردگی کسب و کار او، میزان مشتری ها و میزان فروش هر فرد با دیگری متفاوت است. در نتیجه کوچ باید بتواند برای هر شخص برنامه و راهنمایی هایی مخصوص داشته باشد و بتواند آن ها را یاری بکند.
در برنامه ای که در بیزینس کوچینگ به اشخاص ارائه می شود و با توصیه های کوچ، هر فرد می تواند نقطه های قوت و ضعف موجود در کسب و کار خود را فهمیده و درک بکند. سپس با استفاده از این نکته ها، در راه موفقیت قدم بردارد.
همچنین همیشه می توانید با مراجعه کردن به سایت ذهن خلاق از انواع ایده ها و آموزه ها برای بیزینس کوچینگ و راه های موفقیت مطلع و بهره مند شوید. در نتیجه می توان گفت که بیزینس کوچ باید یک منبع باشد که اطلاعات و تجربه های زیادی دارد و می تواند هر شخص را متناسب با ویژگی های کسب و کار خود، راهنمایی کند.
این راهنمایی کاملا مختص و مخصوص آن فرد خواهد بود و برای یک فرد دیگر که دارای کسب و کار متفاوتی است، راهنمایی ها و توصیه های متفاوتی توسط کوچ گفته خواهد شد.
برنامه ی ارائه شده در بیزینس کوچینگ چه کمکی به کسب و کار می کند؟
برنامه ی ارائه شده در بیزینس کوچینگ چه کمکی به کسب و کار می کند؟این برنامه باعث می شود تا استعداد ها و ویژگی های یک فرد در اداره ی بیزینس و مدیریت یک کسب و کار بالا برود تا تجربه های زیادی کسب کند. با ادامه ی این کار، هدف ها و آرزوهای فرد برای کسب و کار خود نیز متفاوت تر شده و افزایش می یابد.
هدف های این فرد گسترده تر می شود و با کمک بیزینس کوچینگ و برنامه ای مشخص، به این هدف ها می رسد. همچنین برنامه ای که توسط بیزینس کوچ ارائه می شود، نیازمند این می باشد که فرد کاملا به آن برنامه و اهداف خود متعهد و وفادار باشد و آن ها را منظم و دقیق دنبال کند.
در این برنامه همچنین در نظر گرفته می شود تا فرد در کسب و کار خود دچار مشکلات مالی و معضل های اقتصادی نشود. به همین دلیل ضروری است تا بیزینس کوچ، فرد با تجربه و با دانشی باشد،
زیرا این شخص باید بتواند با آنالیز کسب و کار شما، آینده ی آن را ببیند و با تحلیل هر ویژگی، برنامه ای طرح کند که با استفاده از آن، کسب و کار خود را گسترش بدهید و به موفقیت برسید.
چرا باید از بیزینس کوچینگ بهره ببریم؟
چرا باید از بیزینس کوچینگ بهره ببریم؟همان طور که گفته شد، بیزینس کوچینگ باعث خواهد شد تا اندک اندک به موفقیت برسید و مسیر خوبی را طی کنید تا کسب و کارتان بهتر شود. یکی از مزیت های بیزینس کوچینگ این است که تفاوتی برای نوع کسب وکار در آن وجود ندارد. ممکن است شخصی کسب و کارش را تازه شرع کرده باشد، در این صورت بیزینس کوچینگ برای او مناسب خواهد بود.
ممکن است شخصی کسب و کار خود را تا میانه ی راه آورده باشد و به مشکلاتی برخورده باشد؛ باز هم بیزینس کوچینگ راه نجاتی برای آن فرد و کسب و کارش از مشکلات مختلف خواهد بود.
ممکن است که شخصی در کسب و کارش بسیار موفق باشد و درامد بالایی داشته باشد و همچنین مشتری های دائمی و ثابت خود را داشته باشد، بیزینس کوچینگ برای این فرد نیز بسیار مناسب خواهد بود و با کمک آن می تواند کسب و کارش را به موفقیت بیش تری برساند، مشتری های زیاد تری را جذب کند و خدمات بهتری به مشتریانش ارائه بدهد.
در نتیجه در بیزینس کوچینگ مهم نیست که برند شما تازه و نا آشنا باشد و یا برندی بسیار معروف در کشور و یا حتی جهان باشد. در هر صورت بیزینس کوچینگ شما را در مسیر پیشرفت و بهتر شدن یاری خواهد نمود.
از دلایل استفاده از بیزینس کوچینگ، می توان به مثالی اشاره کرد
از دلایل استفاده از بیزینس کوچینگ، می توان به مثالی اشاره کرد. اریک اشمیت جزو مدیر عامل های پیشین شرکت بزرگ گوگل می باشد. گوگل جزو 10 شرکت بزرگ دنیا قرار دارد. در نتیجه بیش تر افراد تصور می کنند که گوگل دیگر نیازی به بیزینس کوچینگ ندارد زیرا شرکتی بسیار معروف و موفق است.
تصور اریک اشمیت نیز همان گونه بود و از بیزینس کوچینگ برای کسب و کار خود استفاده نمی کرد. این تصور اریک اشمیت توسط یکی از اعضای هیئت مدیره ی گوگل تغییر کرد.
به پیشنهاد این عضو، آن ها از بیزینس کوچینگ بهره بردند و نتیجه بسیار جالب بود. طبق گفته ی شخص اریک اشمیت، استفاده از بیزینس کوچینگ باعث شد که گوگل بسیار بیش تر از قبل توسعه بیابد و گسترده تر بشود.
علاوه براو، بیل گیتس که صاحب مایکروسافت، یکی دیگر از بزرگ ترین شرکت های دنیا می باشد؛ از بیزینس کوچینگ در کسب و کار خود بهره می برد. شما نیز هر لحظه می توانید به سایت ذهن خلاق مراجعه کنید و آز آموزش های این سایت استفاده کنید تا در کارتان پیشرفت بکنید.
مزایای بیزینس کوچینگ چیست؟
مزایای بیزینس کوچینگ چیست؟بیزنس کوچینگ مزایای بسیار زیادی دارد. نمی توان گفت که بیزینس کوچینگ صرفا باعث موفقیت و رسیدن به هدف می شود. علاوه بر آن مزایای بسیار زیادی وجود دارد که در ادامه به آن ها پرداخته شده است. با استفاده از بیزینس کوچینگ، مسیر آینده ی خود را به صورت دقیق ترسیم می کنید و یک تصور کامل از آن دارید.
بیزینس کوچ مناسب، مشاوره هایی می دهد که با آن می توانید افراد مناسبی که بهترین خدمت را ارائه بدهند، استخدام کنید و بهترین همکاری را داشته باشید.
همچنین می توانید با آموزه هایی مناسب، محیطی ایجاد کنید که کارمندان و مدیران شرکت پیشرفت کنند و به موفقیت برسید. بیزینس کوچینگ باعث می شود تا باورها و تفکرهایی که به عنوان مانعی بر سر راه شرکت و موفقیت آن قرار دارند را شناسایی کنید و آن ها را از میان بردارید.
همچنین بیزنس کوچینگ برنامه ای منظم دارد و می توانید استراتژی تعیین کنید و طبق آن پیش بروید. همچنین باعث می شود تا تجربه ی بیش تری نیز در اداره ی شرکت و رهبری کردن یک بیزینس به دست آورید و رهبر مجرب تری بشوید.
یک رهبر با تجربه می تواند انواع مشکلات را حل کند و بتواند در زمان بروز مشکل، متوجه بشود که با چه راهی باید این مشکل را بر طرف نماید.
بیزینس کوچ باعث می شود تا با کارمندان و همکارهایتان رفتار بهتری داشته باشید و بازدهی آن ها را بالا ببرید. همچنین رفتار حرفه ای با همکاران باعث می شود تا مسئولیت پذیری آنان بالا تر برود.
چه عناصری در بیزینس کوچینگ از اهمیت بالایی برخوردار می باشد؟
چه عناصری در بیزینس کوچینگ از اهمیت بالایی برخوردار می باشد؟در بیزینس کوچینگ دو طرف وجود دارد. یک طرف کوچ می باشد که کار کوچینگ بر عهده ی اوست و طرف دیگر مدیر یک شرکت یا رهبر یک کسب و کار می باشد که در تلاش برای پیشرفت در کسب و کار خود می باشد. بدیهی است که رابطه ای این دو شخص باید اصولی داشته باشد و عناصری در این رابطه جریان داشته باشد.
می توان گفت که مهم ترین، پر اهمیت ترین و اصولی ترین عنصری که باید در رابطه ی این دو نفر وجود داشته باشد، تعهد داشتن به یکدیگر و کار است. همچنین هر دو طرف باید سعی کنند تا اعتماد طرف دیگر را از راه درست به دست بیاورند و رابطه ی کاریشان را بهتر کنند.
داشتن احترام و محترم شمردن طرف مقابل
علاوه بر اعتماد داشتن و متعهد بودن، موارد دیگری نیز وجود دارد که در یک رابطه ی بیزینس کوچینگ باید وجود داشته باشند تا بازدهی به بالا ترین حد خود برسد. از این موارد می توان به داشتن احترام و محترم شمردن طرف مقابل اشاره کرد.
این احترام، در نتیجه ی شناختن توانمندی های یکدیگر به وجود می آید. علاوه بر احترام، دو طرف باید از همدیگر انتظاراتی معقول داشته باشند. به عنوان مثال؛ مدیر نباید از کوچ خود انتظار داشته باشد که تمام کارها را به تنهایی انجام دهد و نباید انتظار پیشرفت بدون تلاش را داشته باشد.
همچنین کوچ باید طوری مشاوره بدهد که مدیر را به اهداف غیر معقول و سورئال سوق ندهد. هر دو طرف باید اهدافی را دنبال کنند که قابل دسترسی بوده و معقول و واقع بینانه باشد.
در ادامه ی مبحث، بررسی می شود که بیزینس کوچینگ به درد چه افرادی می خورد و چه افرادی در لیست مخاطبان بیزینس کوچینگ قرار دارند.
چه کسانی باید به سراغ بیزینس کوچینگ بروند؟
چه کسانی باید به سراغ بیزینس کوچینگ بروند؟بیزینس کوچینگ مختص کسانی می باشد که از ریسک کردن و تغییر دادن رویه ی کار خود هراس ندارند و به یک روش در کارشان محدود نیستند.
این افراد تصوری کلی از آینده ی خود دارند و بیزینس کوچینگ به آن ها کمک می کند تا این تصویر را دقیق تر مجسم کنند و راه رسیدن به آن را برایشان هموار و روشن می کند. بیزینس کوچینگ باعث می شود تا اهداف این افراد گسترده تر بشود و همچنین راحت تر به آن دست بیابند.
در نتیجه می توان گفت که بیزینس کوچینگ برای مدیر عامل های یک شرکت، کار آفرین ها، کسانی که کسب و کاری دارند و بیزینسی اداره می کنند و هر کسی که بخواهد کار خود را گسترده تر سازد و پیشرفت کند؛ مناسب می باشد.
جمع بندی
جمع بندیدر این مقاله با بیزینس کوچینگ و مزایا و کابردهای آن آشنا شدیم و به سوال بیزینس کوچینگ چیست؟ پاسخ دادیم. همچنین اشاره شد که بیزینس کوچینگ می تواند برای هر کسب و کاری مناسب باشد و افراد می توانند با استفاده از راهنمایی های یک بیزینس کوچ مناسب، پیشرفت زیادی بکنند.
همان طور که اشاره شد، اکثر شرکت های بزرگ و موفق نیز از بیزینس کوچینگ استفاده کرده و به این جایگاه رسیده اند و همچنان نیز از آموزه های بیزینس کوچ بهره می برند تا بیش تر و بیش تر پیشرفت کنند.
شما نیز می توانید با مراجعه کردن به سایت ذهن خلاق، از آموزش های زیادی درباره بیزینس کوچینگ بهره مند شوید و همچنین از دیگر مطالبی که در این سایت وجود دارد، استفاده کنید تا در کارتان به موفقیت برسید.