رشد فردی در کسب و کار برای پیشرفت و موفقیت کاری بسیار موثر است، به همین دلیل در این مقاله به بررسی این ویژگی و تاثیر آن در کسب و کارهای کوچک و بزرگ خواهیم پرداخت.
رشد فردی در کسب و کار نه تنها باعث ارتقای وضعیت کاری فرد می شود بلکه در کسب و کارهای تیمی نیز موثر بوده و مزایایی مانند انگیزه گرفتن سایر اعضا، پیشرفت تیم کاری، زودتر رسیدن به هدف و… را دارد. به منظور رشد فردی در کسب و کار، فرد باید ابتدا در وضعیت زندگی خود رشد نسبی داشته باشد.
به عبارت دیگر پیش از رشد فردی در کسب و کار، رشد فردی در سایر ابعاد زندگی مورد نیاز است. با این مقاله همراه باشید تا با جزئیاتی که در رشد فردی در کسب و کار موثر هستند و راهکارهایی دستیابی به آن آشنایی پیدا کنید.
در ادامه به سوالات زیر پاسخ خواهیم داد:
- رشد فردی چیست و چه تعریفی دارد؟
- در چه حوزه هایی از زندگی رشد فردی موثر می باشد؟
- مزایای رشد فردی چیست؟
- رشد فردی در کسب و کار به چه صورت است؟
- موانع رشد فردی در کسب و کار کدامند؟
- چرا نیاز به تلاش برای رشد فردی است؟
- رشد فردی را از چه سنی می توان آغاز کرد و آیا محدودیتی دارد؟
- چه عواملی به موفقیت در رشد فردی در کسب و کار کمک می کنند؟
- رشد فردی چه تاثیری در کسب و کارهای تیمی دارد؟
رشد فردی چیست و چه تعریفی دارد؟
رشد فردی چیست و چه تعریفی دارد؟رشد فردی اولین قدم برای رسیدن به هر موفقیت در زندگی است. این واژه که امروزه بسیار شنیده می شود بیشتر به توانمندی هایی که فرد در اثر تلاش و رشد شخصیتی کسب می کند اشاره دارد. برای ایجاد یک کسب و کار موفق یا انجام درست وظایف محوله در کسب و کار، داشتن روابط اجتماعی موفق، رسیدن به خواسته ها و آرزوها و بسیاری موارد دیگر رشد فردی الزامی می باشد.
تعریف رشد فردی
فرآیندی که طی آن فرد از وضعیت کنونی خود خارج شده و به وضعیت بهترین رسیده و ارتقا پیدا می کند رشد فردی می گویند. در این حالت که تلاش فردی لازمه آن است اشتباهات و کاستی های فرد برطرف شده و فرد در بیشتر ویژگی ها به بهترین خود می رسد. از دیگر اسامی رشد فردی می توان به توسعه فردی یا ارتقای فردی اشاره کرد.
انسان هایی که در جهت رشد فردی تلاش می کنند معمولا در بیشتر وجهه ها و جنبه های زندگی خود پیشرفت کرده و اثرات رشد فردی در آن ها در کسب و کار، زندگی شخصی، روابط اجتماعی و روابط عاطفی مشاهده می شود.
اهمیت رشد فردی
انسان، مجموعه ای از نیازهاست. نیازهای فیزیولوژی مانند تنفس و…، نیاز به امنیت، نیاز به محبت و نیاز به رضایت درونی، اما در بالاترین مرتبه این نیازها، نیاز خودشکوفایی و پیشرفت فردی است که همان رشد فردی نامیده می شود.
بنابه این تعریف مشخص است که تمام انسان ها در وجود خود رشد و ارتقای فردی را نیاز دارند و در جهت دستیابی به آن تلاش می کنند. مهم ترین اهمیت رشد فردی بهبود وضعیت روحی افراد است که این بهبودی در تمام جنبه های زندگی تاثیر می گذارد.
در چه حوزه هایی از زندگی رشد فردی موثر می باشد؟
در چه حوزه هایی از زندگی رشد فردی موثر می باشد؟هنگامی که رشد فردی در انسان اتفاق می افتد تمام ابعاد زندگی تحت تاثیر قرار می گیرد. به عبارتی نمی توان رشد فردی را در یک حوزه محدود کرد و با کسب آن فرد به رشدی کامل و همه جانبه دست پیدا می کند. برخی از حوزه هایی که این رشد در آن ها موثرتر بوده و اثرات آن بیشتر قابل مشاهده است در زیر آمده است.
رشد فردی در روابط عاطفی
اولین حوزه که با رشد فردی تحت تاثیر قرار می گیرد روابط عاطفی است. در رشد فردی، اعتماد به نفس فرد بیشتر شده و نسبت به نکات و ویژگی های مثبت خود آشنایی بیشتری پیدا می کند که این ویژگی ها در نهایت منجر به موفقیت در روابط عاطفی می شود. رشد فردی موثر در روابط عاطفی نه تنها به دلیل ارتقای شخصیت فرد، بلکه به خاطر شناخت و درک بهتر طرف مقابل نیز اتفاق می افتد.
رشد فردی در ارتباطات اجتماعی
علاوه بر روابط عاطفی، ارتباطات اجتماعی نیز متاثر از رشد فردی پیشرفت کرده و بهبود پیدا می کند. ارتباطات اجتماعی نیز مانند روابط عاطفی با تاثیرپذیری از تغییرات خلق و خوی فرد و شناخت و درک بهتر از وضعیت دیگران باعث بهبودی روابط اجتماعی با دیگر افراد می شود.
رشد فردی در کسب و کار
رشد فردی در کسب و کار، از دیگر حوزه هایی است که با ارتقای ویژگی های شخصی و درونی فرد می توان به آن دست پیدا کرد. افرادی که ارتقای شخصیت فردی پیدا می کنند در کسب و کار خود موفق تر هستند. پیشرفت های کاری مانند ارتباط بهتر به مشتریان و کارفرمایان، افزایش راندمان کاری، پیشرفت های مالی و… از دیگر تاثیرات رشد فردی در کسب و کار هستند.
رشد فردی در سلامتی
شاید جالب باشد که بدانید رشد فردی علاوه بر موارد گفته شده در سلامتی نیز تاثیرگذار می باشد. افرادی که رشد فردی دارند، با انگیزه بیشتری به خود رسیدگی کرده و در نتیجه از سلامت جسمی و روحی نیز برخوردار هستند.
مزایای رشد فردی چیست؟
مزایای رشد فردی چیست؟هنگامی که صحبت از ارتقای زندگی فردی و بهبودی در آن می شود راهکارهای زیادی به ذهن رسیده و از طرف متخصصین پیشنهاد می شود که هیچ کدام از آن ها به اندازه رشد فردی تاثیر ندارند.
به عبارت ساده تر، برای هر تغییر و پیشرفتی باید فرد ابتدا خود را تغییر داده و شخصیت خود را بهبود بخشد تا در بقیه حوزه های زندگی نیز به موفقیت برسد. رشد فردی مزایای زیادی دارد که شناخت خود و ایجاد یک شخصیت مناسب از خود تنها یکی از آن هاست.
احساس رضایت بیشتر
از جمله مزایای رشد فردی، افزایش احساس رضایت در زندگی شخصی است. افرادی که در جهت رشد فردی تلاش می کنند با هر پیشرفت و دستاورد جدید احساس رضایتمندی بیشتری کرده و شادی و نشاط بیشتری پیدا می کنند. رشد فردی، چشم انداز آینده را روشن تر می کند و به فرد کمک می کند که در برنامه ریزی برای آینده زندگی خود موفق تر عمل کند.
افزایش هوشمندی
فرد با تلاش برای رشد فردی، هوشمندتر شده و شخصیت پخته تری پیدا می کند. دید فردی که رشد مناسب شخصیتی پیدا کرده نسبت به اتفاقات، دیگر افراد در ارتباط و… بازتر شده و باعث می شود که عملکرد مناسب تری داشته باشند.
به عنوان مثال هوشمندی برای رشد فردی در کسب و کار کمک می کند که خلاقیت فرد در زمینه حرفه ای بالاتر رفته و در کارهای تیمی موفق تر عمل کند.
موفق در یادگیری
اشخاصی که برای رشد فردی تلاش می کنند عمدتا در یادگیری نیز موفق تر می باشند. این افراد با شناخت نقاط مثبت و منفی شخصیت خود و توانمندی ها و مواردی که در انجام آن ها ضعف دارند بیشتر سراغ کارهایی رفته که در آن تخصص دارند و در مورد سایر کارها به دنبال یادگیری می روند. به خصوص علاقه مندی به یادگیری مباحث جدید از مزایای رشد فردی در کسب و کار می باشد.
هدف گذاری بهتر
هدف هایی که بعد از شروع در جهت رشد فردی اتخاذ می شوند نزدیک تر به واقعیت بوده و از ویژگی های مثبت تری نسبت به گذشته برخوردار هستند. این اهداف واضح و روشن بوده و در حد توانایی های فرد و کمی بیشتر هستند، مشخص و طبقه بندی شده بوده و قابلیت برنامه ریزی و دسترسی دارند.
کاهش ترس و استرس
یکی دیگر از مزایای رشد فردی کاهش ترس در مواجهه با موقعیت های جدید و استرس در زمان وقوع حوادث و مشکلات است. حتی در زمان تلاش برای دستیابی به بزرگترین اهداف نیز با رشد فردی استرس بسیار کم شده و فرد با آسودگی خاطر بیشتری برای دستیابی به هدف تلاش می کند.
شناسایی بهتر نقاط ضعف و قوت خود
خودشناسی، یکی از مهم ترین مزایای رشد فردی است. در اولین گام ها برای رشد فردی، انسان با نقاط ضعف خود آشنا شده و برای کمرنگ کردن آن ها تلاش می کند و با ادامه مسیر نقاط مثبت شخصیتی جایگزین نقاط ضعف می شود.
از بین بردن نقاط ضعف و منفی وجودی، یک گام مهم برای موفقیت در تمام حوزه های زندگی، به خصوص حوزه های رقابتی مانند کسب و کار، روابط اجتماعی و روابط تحصیلی می باشد.
رشد فردی در کسب و کار به چه صورت است؟
رشد فردی در کسب و کار به چه صورت است؟یکی از حوزه های رشد فردی، رشد در کسب و کار است. پیش از این اندکی در مورد رشد فردی در کسب و کار صحبت شد و در این بخش قصد داریم به طور مفصل به این موضوع بپردازیم و راهکارها و روش هایی که در جهت دستیابی به آن مفید فایده هستند را بررسی کنیم.
رشد فردی در کسب و کارهای کوچک
به طور کل از نظر وسعت و گستردگی کسب و کارها به دو دسته کوچک و بزرگ تبدیل می شوند. کسب و کار کوچک، کسب و کاری است که با تعداد محدود افراد شروع به کار می کند. تعداد کم کارمندان از اصلی ترین ویژگی های کسب و کار کوچک است. به نسبت تعداد کمتر کارمندان، خدمات و محصولاتی که در آن ارائه می شوند نیز محدودتر می باشند.
مشاغل خانگی یا مشاغلی مانند نانوایی، آرایشگری، مغازه های کوچک جز کسب و کارهای کوچک به حساب می آیند. امروزه یک نوع جدید نیز به این کسب و کارها اضافه شده که فروش آنلاین یا اینترنتی است.
در این نوع، محصولاتی که در یک مغازه کوچک توسط یک یا دو فروشنده عرضه می شدند در صفحات و سایت های اینترنتی عرضه و به فروش می رسند. رشد فردی در کسب و کارهای کوچک به خصوص برای فروشندگان اینترنتی در جهت ارتقای کسب و کار و افزایش فروش محصولات اهمیت زیادی دارد.
رشد فردی در کسب و کارهای بزرگ
در مقابل کسب و کارهای کوچک، کسب و کار بزرگ قرار دارد. در این نوع از کارها طبیعتا اولین تفاوت میزان محصولات و خدمات است که در سطح وسیع تر و عمدتا در سطح عمده ارائه می شوند.
همچنین تعداد کارمندانی که در این نوع کسب و کارها فعالیت می کنند بیشتر از کسب و کارهای کوچک هستند و معمولا هر بخش دارای یک تیم کاری به جای یک کارمند است.
به عنوان مثال، در بخش فروشندگی در کسب و کارهایی مانند کارخانجات، یا کارگاه های تولید انبوه و… یک تیم فروش فعالیت می کنند که متشکل از بازاریابان، مشاورین فروش و… می باشند یا در بخش حسابداری کسب و کارهای بزرگ یک تیم حسابداری متشکل از تخصص های مختلف این حوزه فعالیت می کنند.
رشد فردی در کسب و کار، برای کسب و کارهای بزرگ به دو نوع رشد شخص و فرد و رشد تیم تقسیم می شود که هر کدام شرایط و ویژگی های به خصوصی دارند.
موانع رشد فردی در کسب و کار کدامند؟
موانع رشد فردی در کسب و کار کدامند؟باورهای غلط یا سختی مسیر گاهی اوقات مانع رشد فردی در کسب و کار شده و در نتیجه فرد هیچ پیشرفت کاری را تجربه نمی کند. شناخت این موانع و تلاش برای برطرف کردن آن ها یکی از مهم ترین قدم ها در جهت رشد فردی به خصوص در کسب و کار است و همواره باید برای آن تلاش شود. بیشتر موانع رشد فردی، موانع ذهنی هستند. برخی از مهم ترین موانع رشد فردی در کسب و کار به شرح زیر می باشند.
عدم اعتماد به نفس
نداشتن اعتماد به نفس اولین مانع رشد فردی در کسب و کار است. در نبود اعتماد به نفس فرد تصور می کند که دیگران از او لایق تر هستند در نتیجه خود را ارزشمند فرض نکرده و دائما ترس از شکست و کمبود نسبت به دیگران دارند. این افراد عزت نفسی برای شروع کارهای جدید نداشته و در صورت آغاز اجباری یک کسب و کار نیز دائما در آن تردید دارند.
پیدا نکردن علاقه مندی ها
یکی از موانع دیگر در رشد فردی در کسب و کار، عدم آشنایی با علاقه مندی هاست. عشق و علاقه به کار یک عنصر مهم در موفقیت شغلی است و افراد در مشاغلی که به آن علاقه دارند موفق تر عمل می کنند.
هنگامی که افراد به دلایلی مانند نیاز مالی، بیکاری طولانی مدت و… به مشاغلی ورود می کنند که به آن علاقه ندارند، در نتیجه این اتفاق فرد انگیزه ای برای ادامه کار نداشته و در آن پیشرفتی نمی کند. بسیاری از افراد در این شرایط حتی خیلی زود از کار خود خارج شده و اخراج یا استعفا می دهند.
کمال طلبی نابجا
کمال و رسیدن به بهترین ها از ویژگی های ذاتی انسان هاست که از بدو خلقت همراه آن ها بوده است. این کمال طلبی در صورت تعادل نه تنها ایجاد مشکل نکرده بلکه بسیار مفید نیز هست اما در برخی افراد کمال گرایی به شکلی است که تنها به مشاغل رده بالا علاقه مند بوده و اعتقادی به شروع از صفر ندارند در حالیکه تمام صاحبین کسب و کارهای بزرگ موفق با شکست های پی در پی و از محدودیت زیاد به موفقیت رسیده اند.
اعتقاد بیش از حد به شانس
شانس داشتن، بدون شانس هیچ کاری پیش نمی رود، برای موفقیت نیاز به شانس است و… از جمله جملاتی هستند که افراد ناموفق در توسعه فردی در کسب و کار بسیار تکرار می کنند. شانس یک عامل ذهنی است و نقطه مقابل آن تلاش و امید به بهبودی است که با وجود این دو فاکتور بدشانس ترین افراد نیز می توانند کسب و کار موفقی داشته باشند.
عدم آشنایی با نقطه شروع
از دیگر موانع و بهانه ها در مسیر رشد فردی چه در کسب و کار و چه در دیگر بخش های زندگی شروع نکردن است. گاهی فرد با نقطه و نحوه شروع آشنایی نداشته، در نتیجه از نحوه برنامه ریزی و تلاش برای دستیابی به هدف اطلاعی ندارد. در این زمان، مشورت با افراد موفق و با تجربه و مطالعه کتاب های مرتبط با رشد فردی می تواند مفید و کمک کننده باشد.
عدم وقت شناسی
هر چیز زمانی دارد و با گذشت آن دستیابی سخت تر و گاهی حتی غیرممکن می شود. رشد فردی در کسب و کار نیز از نظر سنی و… زمان به خصوصی دارد.
به عنوان مثال افراد برای استخدام در مراکز دولتی تنها تا یک سن خاص فرصت دارند، یا در صورت استفاده از وام برای شروع کسب و کار پرداخت آن زمان به خصوصی داشته که با گذشت از آن نه تنها رشد کسب و کار اتفاق نیفتاده بلکه فرد متحمل ضرر و زیان های دیرکرد نیز می شود.
ترس از شکست
آخرین مانع در رشد فردی در کسب و کار ترس از شکست است. این عامل هم در شروع مسیر و هم در چالش ها تاثیرگذار است و فرد از برداشتن هر قدم وحشت داشته و در نتیجه در خیلی از موارد ساکن بوده و تلاشی برای تغییر وضعیت خود نمی کند.
چرا نیاز به تلاش برای رشد فردی است؟
چرا نیاز به تلاش برای رشد فردی است؟همان طور که گفته شد نیاز به پیشرفت، یک نیاز ذاتی است که از ابتدا در وجود تمام انسان ها وجود دارد. به همین دلیل اولین عامل برای اهمیت تلاش رشد فردی در کسب و کار را می توان نیاز به پیشرفت و رسیدن به کمال دانست.
اما گاهی اوقات فرد در کسب و کار خود پیشرفتی نمی کند که به دلیل عدم آشنایی با نقاط مثبت شخصیتی و توانمندی هاست. زمانی که انسان در جهت رشد فردی تلاش می کند با این ویژگی ها آشنایی پیدا کرده و در نتیجه در کار خود پیشرفت بیشتری پیدا می کند.
موفقیت مالی چه برای فرد و چه برای تیم کاری، در گرو رشد فردی در کسب و کار است. با رشد فردی، انسان توجه و تمرکز بیشتری در کسب و کار پیدا کرده و تصمیم گیری های بهتری در کار خود پیدا می کند. همچنین از راحت طلبی دست برداشته و برای دستیابی به بهترین وضعیت فردی تلاش بسیاری می کند.
رشد فردی را از چه سنی می توان آغاز کرد و آیا محدودیتی دارد؟
رشد فردی را از چه سنی می توان آغاز کرد و آیا محدودیتی دارد؟رشد فردی سن شروع به خصوصی نداشته و از زمانی که فرد با حقیقت وجود خود آشنا شده و در چالش های زندگی قرار می گیرد می تواند برای آن تلاش کند. برای برخی افراد این مسئله از کودکی و سنین پایین آغاز شده و برای برخی دیگر در سنین نوجوانی. از نظر نقطه پایان نیز هیچ محدودیتی برای رشد فردی وجود ندارد.
چه بسیار افرادی که در سنین میانسالی و حتی پیری به دستاوردهای بزرگ رسیده و کسب و کار خود را آغاز کرده اند. حتی اگر این افراد فرصت زیادی برای استفاده از رشد خود نداشته باشند فرصت ارتقای فردی دیگران را فراهم می کنند.
چه عواملی به موفقیت در رشد فردی در کسب و کار کمک می کنند؟
چه عواملی به موفقیت در رشد فردی در کسب و کار کمک می کنند؟حال که با رشد فردی در کسب و کار و صاحب حوزه ها آشنا شدید، نیاز است که با راه های رسیدن به این رشد نیز آشنایی پیدا کرد. برای رشد فردی، در اولین قدم نیاز به خودشناسی است. در خودشاسی نیز فرد باید ویژگی مثبت و منفی شخصیت خود را شناخته و ویژگی های منفی را حذف و ویژگی های مثبت را ارتقا بخشد.
برای موفقیت در رشد فردی، می توان از تجربه افرادی که پیش از این در اینباره تحقیق و تلاش کرده اند استفاده کرد. همچنین امروزه دوره های مختلفی برای خودشناسی، افزایش عزت نفس و اعتماد به نفس و… وجود دارد که در ارتقای رشد فردی کمک می کنند. در نهایت می توان از کتاب هایی که در این حوزه نگارش شده استفاده کرد تا شخصیت خود را ارتقا داد.
رشد فردی چه تاثیری در کسب و کارهای تیمی دارد؟
رشد فردی چه تاثیری در کسب و کارهای تیمی دارد؟همان طور که در بخش معرفی کسب و کارها گفته شد، یک دسته از کسب و کارها، کسب و کار بزرگ است. این گونه مشاغل که معمولا دارای یک تیم کاری متشکل از متخصصین هستند با تلاش تمام اعضا به موفقیت و اهداف خود دست پیدا می کنند. رشد فردی هر شخص در بهبود کار تیمی و راندمان کلی تیم تاثیرگذار است.
در کسب و کارهای بزرگ زمانی که هر فرد با تکیه بر نقاط مثبت شخصیت و توانمندی ها برای انجام وظایف خود به صورت ایده آل تلاش می کند، در نهایت نتیجه کلی تیم نیز در بهترین وضعیت خواهد بود. به عنوان مثال در یک تیم فروش، رشد فردی هر کدام از فروشنده ها و افزایش ارتباط با مشتریان و فروش آن ها باعث افزایش فروش نهایی تیم و شرکت می شود.
مطابق توضیحات، رشد فردی در کسب و کار، در گرو رشد فردی در تمام جنبه هاست و اولین قدم آن خودشناسی است. همچنین رشد فردی تنها در کسب و کارهای کوچک حائز اهمیت نیست و حتی کارهای تیمی و بزرگ نیز به این ویژگی نیاز دارند.