مدیریت استرس با تغییر طرز فکر
بسیاری از ما بر این باور هستیم که استرس باعث بروز بیماری های مختلف در بدن ما می شود و به خاطر همین موضوع سعی می کنیم به جای مدیریت استرس،خودمان را از استرس ها دور نگه داریم و به اصطلاح خودمان، به دنبال دردسر نمی رویم.
اما تحقیقات علمی جدید نشان می دهد که طرز فکر ما نسبت به استرس باعث بروز بیماری می شود و اگر طرز فکر خودمان را نسبت به استرس تغییر بدهیم،علاوه بر اینکه باعث بروز بیماری نمی شود،باعث افزایش سلامتی نیز می شود و مدیریت استرس برای ما بسیار راحتر می شود!

طرز فکر ما نسبت به مدیریت استرس
در یک تحقیقی زندگی سی هزار نفر را به مدت هشت سال بررسی کردند و این تحقیق را با پرسیدن دو سوال زیر شروع کردند:
- در سال گذشته چقدر استرس تجربه کردید؟
- آیا باور دارید که استرس برای سلامتی شما زیان بار است؟
بعد از هشت سال نتایجی که از این تحقیق بدست آمد شگفت انگیز بود.
افرادی که استرس خیلی زیادی را تجربه کرده بودند 43 درصد افزایش خطر مرگ را داشتند،اما این فقط برای کسانی بود که باور داشتند استرس برای سلامتی آنها زیان بار است.
اما کسانی که اضطراب زیادی را تجربه کرده بودند ولی باور نداشتند که اضطراب برای آنها زیان بار است،آمار خطر مرگ و میز آنها مقدار بسیار ناچیزی بود!
آیا تغییر عقیده نسبت به استرس شما را سالم تر می کند؟
در اینجا یافته های جدید علم می گوید:بله!
وقتی بتوانیم طرز فکرمان را نسبت به استرس تغییر بدهیم،می توانیم مدیریت استرس را به دست بگیریم و پاسخ بدنمان را به اسنرس نیز تغییر بدهیم!
عکس العمل های متفاوت در هنگام استرس
در یک تحقیقی که توسط دانشگاه هاروارد انجام شده بود ابتدا به یک جمعی طرز فکر درست در مواجه شدن با استرس را یاد داده بودند و سپس آنها را در یک موقعیت استرس زا قرار دادند.
همه ما در موقعیت های استرس زا تپش قلب ما بیشتر می شود،تند تند نفس می کشیم و عرق از تمام بدن ما جاری می شود و طبیعتا این گونه نشانه ها را ما به عنوان اضطراب و تشویش در نظر می گیریم یا علائمی که نشان میدهد ما به خوبی از مدیریت استرس برنیامده ایم.
اما کسانی که طرز فکر درست در مورد استرس را یاد گرفته بودند عکس العمل های متفاوتی نسبت به استرس از خود نشان دادند.
دانشگاه هاروارد قبل از اینکه افراد را وارد محیط استرس زا قرار بدهند به آنها آموخته بودند که استرس را به عنوان عوامل مفید نگاه کنند و به آنها یاد داده بودند که علائم استرس را به عنوان نشانه هایی ببینند که می خواهد بدن شما نیرو بگیرد تا شما را آماده کند برای رویارویی با چالش ها تا بتوانید به خوبی از عهده آنها برآیید.
مثلا اگر تپش قلب شما افزایش پیدا می کند یعنی اینکه شما را آماده می کند برای اقدام کردن!
اگر تند تند نفس می کشید یعنی اکسیژن بیشتری به مغز شما می رسد!
نتایج بدست آمده از این تحقیق نشان داد کسانی که با دید مثبت تری به علائم استرس نگاه می کنند،استرس کمتری را تجربه می کنند،اعتماد به نفس بیشتری را کسب می کنند و کمتر بی قراری می کنند!
اما این پایان نتایج بدست آمده نبود و بحث شگفت انگیز آن نحوه عکس العمل فیزیکی بدن نسبت به استرس بود!

عکس العمل ها بدن با طرز فکر درست
وقتی ما طرز فکر خودمان را نسبت به استرس تغییر می دهید،عکس العملی فیزیکی بدن نیز تغییر پیدا می کند.
در عکس العمل های معمولی،ضربان قلب افزایش پیدا می کند و رگ ها منقبض می شوند و این حالت دقیقا زمانی است که استرس باعث بروز بیماری های قلبی و عروقی می شود! و همیشه در این شرایط بودن اصلا برای سلامتی بدن مفید نیست.
ولی در این تحقیق وقتی شرکت کنندگان طرز فکر خود را نسبت به استرس تغییر دادند،رگ ها در حالت آرامش باقی ماند در حالی که ضربان قلب همچنان تند تر می تپید! و این وضعیت قلبی و عروقی بسیار سالم تر است!
و این اتفاقی که در بدن ما رخ می دهد بسیار شبیه به لحظاتی است که ما احساس لذت و شجاعت را داریم!
و در کل تحقیقات علمی جدید نشان می دهد که طرز فکر ما نسبت به استرس از اهمیت بسیار فوق العاده ای برخوردار است.
در پایان از شما دعوت می کنم که مقاله های مرتبط را در سایت ذهن خلاق مطالعه بکنید.
طرز فکر افراد موفق چگونه باعث موفقیت آنها شده است؟
چگونه استرس خودمان را کاهش بدهیم؟
آموزش مدیتیشن در 6 گام ساده و کاربردی