8 راه فوق العاده برای غلبه بر تنبلی و اهمال کاری
از آنجایی که غلبه بر تنبلی و اهمال کاری به یکی از دغدغه های اصلی بسیاری از مردم تبدیل شده است و همچنین باعث نگرانی و کابوس ذهنی بسیاری از انسان ها شده است،تصمیم گرفتیم در این مقاله 8 روش فوق العاده کاربردی و بسیار ساده را برای غلبه بر تنبلی و اهمال کاری بیان بکنیم که شما می توانید از این روش ها در محیط کار یا امور شخصی تان استفاده بکنید و به نتیجه دلخواه خودتان دست پیدا کنید.

روش اول غلبه بر تنبلی | روی کاغذ فکر بکنید
به طور کامل آماده شوید.از قبل هر مرحله کار را فهرست بکنید.پیش از شروع،هر کاری را با اجزای تشکیل دهنده خرد کنید.تنها هر جزء را روی کاغذ بیاورید و برای هر یک زمانی را مشخص کنید.این روش به شما کمک می کند که به تنبلی و اهمال کاری غلبه بکنید.
روش دوم غلبه بر تنبلی | مقدمات را آماده کنید
وقتی می نشینید بر سر کار یا کاری را آغاز می کنید،اطمینان حاصل کنید هر آن چه لازم دارید در دسترس است و مجبور نیستید این سو و آن سو بروید و از محل کارتان فاصله بگیرید تا آنچه نیاز دارید،فراهم بکنید.به طور کامل آماده بودن محرکی بسیار قوی برای پایداری در کار تا محل پایان آن است.
روش سوم غلبه بر تنبلی | تعیین جایزه
یک نظامی پاداشی برای خود تعیین بکنید.برای پایان بردن موفقیت آمیز هر بخش از هر کار به خود پاداش بدهید و نیز برای پایان موفقیت آمیز کامل کار یک پاداش متناسب تعیین کنید.عملا می توانید خود را برنامه ریزی کنید که برای شروع کار به شور و شوق در درون تان انگیخته شود و این اشتیاق تا پایان حفظ شود.فقط در هر مرحله از پیشرفت کار به خود جایزه بدهید.
در روانشناسی رفتاری این شیوه یا رویکرد را «شرطی سازی عملی» می نامند.این شیوه ای است که با آن هم انسان و هم حیوان تربیت می کنند.رفتار یا عمل در پی یک نتیجه مشخص یا اقدام معین فرد شکل می گیرد.پاداش برای تقویت یا ترغیب رفتارهای خاصی است.مجازات نیز برای بازداشتن از آن رفتارهاست.
در طور زمان عادت فردی می تواند شکل گیرد و واکنش های فرد در ازای پاداش هایی که تکرار می شود به طور خودکار نهادینه می شود.
روش چهارم غلبه بر تنبلی | کاری انجام بدهید که نگرانتان می کند
غالبا این کاری است که برای غلبه بر ترس از شکست یا مردود شناخته شدن از سوی دیگری باید انجام پذیرید.
در امر فروش این کار به دورنمای آتی بستگی پیدا می کند و در مدیریت،این کار پیوند می خورد با برقراری نظم،استخدام یا اخراج یک کارمند.در روابط خویشاوندی این کار ممکن است با یک شرایط شخصی ناخوش آیند همراه باشد.در هر صورت،شما کارآمد تر و موثرتر خواهید بود،به شرط آن که خود را به پیشواز کاری بروید که بیشترین پریشانی را ایحاد می کند یا اضظراب شدیدی در شما ایجاد می کند.
این رویکر غالبا از شدت و دشواری کار می کاهد و به شما از نظر ذهنی و احساسی این امکان را می دهد تا بقیه کارها را با آرامش به پایان برسانید.

روش پنجم غلبه بر تنبلی | غورباقه را در اول قورت بدهید
بروید به سراغش و حسابش را کف دستش بگذارید و خودتان را از آن خلاص بکنید.آنگاه هر کاری دیگری در طول روز برای تان در مقایسه با آن کار آسان تر و دل نشین تر خواهد شد.
اخیرا یک بررسی در خصوص مقایسه در گروه مردم به عمل آمده.یک گروع برنامه ورزشی هنگام صبح داشتند و گروه دوم برنامه ورزشی را به عصر هنگام موکول کرده بودند.
پژوهشگران متوجه شدند که ورزشکاران صبحگاهی بعد از شش ماه همچنان به ورزش صبح گاهی خود وفادار مانده اند و این تمرینات به صورت یک عادت در آنان نهادینه شده در حالی که ورزشکاران عصر هنگام،ورزش را کنار گذاشته اند زیر برای آنان بهانه پیدا کردن و توجیه کردن وانداختن ورزش عصر به فردا غروب آسان تر است.
مارک تواین طنز نویس آمریکایی و خالق رمان های بزرگی چون تام سایر،زمانی نوشت:وقتی صبح هنگام از خواب بر می خیزید اولین کاری که باید بکنید،خوردن یک غورباغه زنده است،آن وقت با رضایت خاطر خواهید دانست که در طول روز ممکن است هر اتفاق ناخوش آیندی برای تان رخ بدهد.
غورباقه زنده شما بزرگترین،دشوارترین و ناخوش آیند ترین کاری ست که به عهده دارید و وقتی که این کار را قبل از هر کار دیگری آغاز بکنید و به پایان برسانید،آنگاه رضایت خاطر کسب می کنید و با دانستن این که بقیه روز هر کاری دیگری که انجام می دهید،از این یکی آسان تر است.
روش ششم غلبه برتنبلی | اگر انجام ندهم،چه بلایی بر سر من می آید؟
چه مشکلی پیش خواهد آمد اگر این کار طبق برنامه پیش نرود؟اشتیاق و ترس هر دو محرکه هایی هستند که رفتار بشری را جهت می بخشند.گاه می توانید با انگیزه سود و پاداشی که کسب می کنید و منافعی که از انجام کار به دست می آورید،شوق پایان بردن کار را در خودتان برانگیزید.
گاه می توانید با این اندیشه که نتایج منفی عدم اجرای کار چه خواهد بود و چه اتفاقی رخ می دهد اگر کار به پایان نرسد و به وعده داده شده عمل نشود،در خود ایجاد حرکت کنید و از تنبلی بپرهیزید.
روش هفتم غلبه بر تنبلی |در برابر میل به کمال گرایی مقاومت بکنید.
از آنجایی که کمال گرایی دلیل برجسته و مهمی برای به تاخیر انداختن امور است،تصمیم بگیرید که نخواهید همه کارها در حد کمال باشد. فقط کار را شروع بکنید و با پشتکاری به کار بچسبید. همیشه می توانید برگردید و اصلاحات لازم را به عمل آورید.هیچ کاری در وهله اول در حد کمال نبوده است.
روش هشتم غلبه بر تنبلی | برای پایان بردن کار،خود را مقید کنید.
وقتی مقدمات کار را آماده کردید و شروع به کار کردید،از متوقف شدن خودداری کنید تا کار کامل شود.
وقتی نظمی را در پیش گرفتید تا کاری بزرگ را آغاز کنید،ایستادگی و مقاومت کنید تا کار به پایان برسد.بدین گونه شما زندگی ای از پشتکار و هدف مندی را بنا می کنید.خود را وادار کنید تا پنج درصد آخر کار را هم به پایان برسانید.این امری آرام بخش است،چه از نظر رضایتی که کسب می کنید،ارزش آن به اندازه بقیه کاری است که انجام داده اید.
جای شگفتی و به نوعی جای اندوه است که هستند کسانی که برتعویق غلبه کرده،به شیوه ایی مسلط کار خود را آغاز کرده اند،اما هرگز کار خود را به پایان نرسانده اند.وقتی آنان به پایان کار نزدیک و نزدیک تر می شوند،بهانه ها و دلایل بیشتری پیدا می کنند که 5 درصد یا 10 درصد پایان کار را در حالت تعلیق رها بکنند.
به همین دلیل است که بیشتر رسالت و پایان نامه های دانشگاه مقطع فوق لیسانی و دکتری هرگز به پایان نمیر سد و تحویل داده نمی شود.
ممکن است کسی چندین سال را در دانشگاه گذرانده باشد و بدون دریافت مدرک دانشگاه را ترک بکند.زیر نتوانسته است 5 تا 10 درصد کار را به پایان برساند.تنها زمانی احساس شادمانی،لذت از پایان کار می کنید که آن را به پایان برسانید.
وقتی آخرین جزئیات را جمع بندی می کنید،احساس آرامش و موفقیت عظیمی می کنید،آنگاه مغز شما آندورفین آزاد می کند و موجی از شادمانی شما را فرا می گیرد.اما اینها تنهای زمانی ممکن است که کار به طور کامل و صد در صد به پایان رسیده باشد.