این 8 رفتار غلط را در معاشرت با دیگران انجام ندهید!
بسیاری از مردم در طول روز در معاشرت با دیگران مرتکب این خطاهای مخرب ارتباطی می شوند. و نتیجه چنین خطاهایی جز خشم،غضب،حدس و گمان،سوءتفاهم،ناکامی و قطع کامل روابط نیست!
و متاسفانه خبر بد این است که ما همه روز شاهد رخ دادن این خطاها در اطراف خود هستیم و این خود باعث می شود که انجام دادن چنین خطاهایی در معاشرت با دیگران برای ما آسان به نظر برسد و خیلی راحت این خطاها را با تمام خونسردی انجام بدهیم!
در ادامه این مقاله می خواهیم به طور کامل در مورد این یازده رفتار غلط در معاشرت با دیگران صحبت بکنیم و همچنین شما می توانید موضوعات مشابه را در سایت ذهن خلاق مطالعه بکنید!
چرا روابط سرد می شود؟
6 روش برای پس انداز در حساب عاطفی
همدلی کردن چیست؟
دنیای مطلوب چیست و چگونه دنیای مطلوب دیگران را بشناسیم؟

رفتار غلط اول:قضاوت کردن
هنگام معاشرت کردن با دیگران وقتی بر صندلی قضاوت تکیه می دهید و رای منفی و یا مثبت خود را نسبت به کسی ابراز می کنید،خود را در مقامی قرار داده اید که صرفا عاقل تر بودن و منطقی تر بودن شما حکایت می کند.مخصوصا زمانی که به کلی گویی بسنده بکنید و به گفتن جزئیات موضوع اهمیت ندهید!
مثلا با گفتن چنین جملاتی مانند « شما کارمند خوبی هستید.»یا «تو فری دست و پاچلفتی و بی عرضه ای هستی!»
به کار بردن چنین جملاتی در هنگام معاشرت با دیگران اصلا مفید نیست چون طرف مقابل احساس می کند که شما احاطه بیشتری بر اوضاع و احوال او دارید و به اصطلاح یک پله فراتر از او هستید و در نتیجه این بنده نوازه،به فاصله گرفتن بیشتر شما و او می انجامد!
در هنگام انتقاد کردن و یا حتی تحسین کردن از کلی گویی اجتناب بکنید و به جزئیات بیشتر بپردازید و با تکیه برا استدلال بگویید که چه چیزی را دوست دارید و از چه چیزی بیزار هستید! و به جای تعبیر و تفسیر عقاید خود،به بیان حقایق بپردازید!
رفتار غلط دوم:دلخوشی دادن های توخالی
در هنگام معاشرت با دیگران از اظهار عبارت تو خالی،دلخوش کننده و کلیشه ای دوری بکنید!
جملاتی از قبلی:
«فردا حالت کاملا خوب می شود!»
«نگران نباش،پایان شب سیه سفید است!»
این نوع جملا اظهار نظرهای پوچی هستند که صرفا برای دلخوشی دادن و دلسوزی کردن فرد دیگر اظهار می شود.
این روش ارتباطی بسیار توهین آمیز است،چون ناخودآگاه این را می رساند که شما دانای دهرید و بر اوضاع و احوال فرد دییگر وقوف کامل دارید!
رفتار غلط سوم:برچسب زدن
حتما شما نیز در معاشرت با دیگران این چنین جملاتی را شنیده اید و یا حتی خودتان گفته اید که:
«از گفته های معلوم است که با مسئولین اختلاف داری!»
«مشکل تو این است که….»
«خیالاتی شده ای»
«به اندازه کافی کار و تلاش نمی کنی»
این عبارت نمونه هایی از برچسب زدن است که منطقی بودن و عاقل بودن بیشتر ما را به رخ می کشاند.
برچسب زدن به افراد و کارهای آنها بسیار مخرب است،چون با اینکه از صحبت و درستی گفته اطمینان نداریم و به احتمال زیاد در ارزیابی خود به خطار می وریم و اشتباه می کنیم و گاهی اوقات چنان رفتار می کنیم که از آنچه می گوییم اطمینان کامل داریم و در نتیجه در روابط خود با انواع مشکلات رو برو می شویم.
در معاشرت با دیگران از برچسب زدن دوری بکنید و اگر می خواهید که در رفتارشان تغییری ایجاد شود صرفا آنچه را که دیده اید و یا شنیده اید،بدون هیچگونه تغییری به زبان بیاورید و فقط به ذکر حقایق بسنده بکنید!
رفتار غلط چهارم: کنایه زدن
در هنگام معاشرت با دیگران وقتی گفته های شما از احساسات منفی تان رنگ می گیرد و با حرف نیشدار، غرور و شخصیت کسی را جریجه دار می کنید در واقع او را وادار کرده اید که در اولین فرصت به این ضربه کوبنده پاسخ بدهد و در نتیجه ترتیب راه هر گونه رابطه باز و سالم را مسدود می کنید!
حتی شوخی های کنایه آمیز، طعنه زدن،لقب دادن و رسوا کردن نیز ممکن است چنین نتایجی را به همراه داشته باشد.
بهترین راهکار در معاشرت با دیگران این است که منظور خود را پشت عبارت کنایه آمیز پنهان نکنید،بلکه آن را رک و واضح و روشن بیان بکنید!

رفتار غلط پنجم:پرسش سوالات نامناسب
هیچ کس مایل نیست مورد پرس و جو واقع شود و یا احساس کند که مورد بازرسی قرار گرفته است.
سوالات مسلسل وار و پی در پی،خواه به جواب کامل نیاز داشته باشد و خواه پاسخ کوتاه بله یا خیر داشته باشد،برای آن کفایت می کند که این احساس را در شخص ایجاد می کنند که با یک افسر بازپرس رو به روست!
در هنگام معاشرت با دیگران وقتی فردی به سوال شما پاسخ می دهد،با نگاه،حالت،حرکات و تکان دادن سر،نهایت علاقه مندی را به او نشان بدهید و هنگامی که مطمئن شوید پاسخ درست را فهمیده اید،خلاصه آن چرا که شنیده اید را در یک جمله به شخص بگویید!
اگر سوالات زیادی دارید با اظهار جملاتی از قبلی«اگر مانعی ندارد سوال دیگری دارم» از او اجازه بگیرید.سپس برای آن که احساس نکند مورد پرس و جو قرار گرفته است سوال بهدی خود را با پاسخ او بیامیزید!
رفتار غلط ششم:فرمان دادن
فرمان دادن یعنی اینکه آمرانه و به صورت حکم صادر کردن درخواست خود را بر کسی تحمیل بکنید و فرصتی برای سوال پرسیدن،مخالفت و یا حتی موافقت به شخص ندهید!
در چنین حالتی شخص احساس می کند که یک ماشین است نه یک انسان و در نتیجه با پرخاشگری و یا قهر کردن از انجام درخواست شما سرپیچی می کند!
برای اینکه با زیرکی و ماهرانه به نحوی فرمان دهید که تاثیر منفی نداشته باشد،با همدلی و همدردی،پیام خود را در قالب جملاتی قرار بدهید که طرف مقابل به راحتی درک بکند که چرا باید این کار را انجام بدهد.
رفتار غلط هفتم:تهدید کردن
در معاشرت با دیگران استفاده از جملاتی مانند«اگر این کار را نکنی….» و یا«بهتر است که….» خواه رک و واضح گفته باشد و یا با زیرکی بیان شود نوعی تهدید تلقی می شود و موجب می شود که شخص احساس خطر بکنید،جانب احتیاط بگیرید و در نتیجه شکافی که بین دو نفر وجود دارد حتی عمیق تر شود.
بیشتر مردم به هنگام تهدید شدن به دنبال راهی برای دفاع از خود به و عدم اطاعات از فرمان هستند!
اگر دلالی خوب و قانع کننده ای برای انجام و یاد عدم انجام کاری وجود دارد آن را با صراحت بیان بکنید و هشدار بدهید که در صورت سرپیچی چه عواقبی در انتظار او خواهد بود و در حقیقت تشویق و ترغیب را جانشین تهدید بکنید!
رفتار غلط هشتم:حکیمانه سخن گفتن!
در معاشرت با دیگران گفتن جملاتی مانند «تو باید….»«آیا تا به حال تلاش کرده اید که…»«اگر حرف مرا گوش نکنی….» ما را در موضعی قرار می دهد که گویی به دیگران درس اخلاق می دهیم و یا در حال سخنرانی هستیم!
مردم زمانی به نصحیت های ما گوش می دهند که خودشان تقاضا کرده باشند و اگر با زور و فشار بخواهیم نصیحت های حکیمانه خود را بر آنها تحمیل بکنیم،گفته های ما را مزخرف تلقی می کنند و به آن ارزشی نمی دهند!
و اگر مایل هستید که بدون تقاضای شخصی نصحیت بکنید یا یک حرف حکیمانه بزنید از جملای شبیه به این استفاده بکنید و از طرف مقابل اجازه بگیرید:
«ممکن است یک پیشنهادی بکنم؟»
«آیا مایلید بدانیم من چگونه با این موضوع برخورد می کنم؟»
و در ادامه این مقاله می خواهیم در مورد این صحبت بکنیم که چطور می توانیم یک ارتباط خوب و عالی با دیگران برقرار بکنیم :

توجه به نقاط منفی افراد ممنوع!
ما در جامعه ایی بزرگ شده ایم که بیشتر توجه خودمان را به نقاط منفی معطوف می کنیم تا به نقاط مثبت.ولی واقعیت این است که توجه به نقاط منفی همدیگر ،می تواند روابط ما را دچار آسیب بکند.
ما به این کار عادت کرده ایم که همیشه به نقاط منفی که شخص دارد،به او باز گو کنیم.
مثلا چند بار کسی را مورد تمسخر قرار داده اید؟یا به نقاط ضعف کسی اشاره کرده اید؟یا وقتی کاری را اشتباه انجام داده،سر او داد زده اید؟
این کار ها می تواند هر رابطه ایی را از بین ببرد.پس سعی کنید از این به بعد وقتی که می خواهید این کار ها را انجام بدهید فورا به خودتان یادآوری کنید که نباید این کار را انجام بدهم.
و به این نکته اشاره کنم که انجام این کار در ابتدا کار آسانی نخواهد بود چون ما سالیان سال توجه خودمان را به نقاط منفی معطوف کرده ایم و آنها را بازگو کرده ایم.
و برای اینکه به این کار عادت کنید باید از افرادی که همیشه به نقاط منفی توجه می کنند و آن را بزرگ می کنند تا حد امکان دوری کنید و نگذارید افکار آنها شما را تحت تاثیر قرار بدهد.
همچنین هر روز از خودتان باز خورد بگیرید و بییند که در طول روز چه مقدار خودتان را از این کار در امان نگه داشته اید و نتایج این کارتان چه بوده است؟
توجه به نقاط مثبت افراد
هر فردی علاوه بر نقاط منفی،نقاط مثبت زیادی دارد.و هر شخصی دوست دارد از او به خاطر نقاط مثبتی که دارد از او قدر دانی بشود.
توجه به نقاط مثبت می تواند رابطه شما را محکمتر کند و در کنار هم بودن احساس لذت بکنید.
ولی شاید این سوال پیش بیایید که من در شخصی هیچ نقاط مثبتی نمی بینم که از او قدر دانی کنم؟
این سوال به خاطر این است که ما عادت کرده ایم به نقاط منفی توجه کنیم و به همین دلیل است که نمی توانیم نقاط مثبت شخصی را ببینم.
برای اینکه بتوانید توجه خودتان را به نقاط مثبت معطوف کنید همین الان این تمرین را انجام بدهید.
پنچ نفر از کسانی که بیشترین ارتباط با آن را دارید را بنویسید و برای هر کدام ده مورد را یادداشت کنید که چرا باید از آنها سپاسگذار باشید.
مثلا از مادرتان به خاطر غذایی که می پزد یا از پدرتان به خاطر زحمتی که برای گذراندن زندگی انجام می دهد را یادداشت کنید و این موارد را به خودشان نیز بگویید و خودتان متوجه خواهید شد که چه تاثیر عمیقی هم برای خودتان و هم برای آن شخص گذاشته اید.
در معاشرت با دیگران ببینید چه چیزی را دوست دارد
هر فردی از بعضی چیزها لذت می برد و برایش معنی دارد.سعی کنید با افرادی که بیشترین ارتباط را با آنها دارید بفهمید از چه چیزهایی لذت می برد و آن را برای او انجام بدهید.
مثلا ممکن است کسی از کلام محبت آمیز خوشحال شود یا یک هدیه ی غیر منتظره یا فقط قدردانی به خاطر زحمتی که کشیده است.وقتی که اینها را پیدا کرده اید هر چند مدت آن را برایشان انجام بدهید.
و به این نکته هم توجه کنید یک روش نمی تواند برای همه جالب باشد و ممکن است یک شخصی را خوشحال کند و یک شخص را ناراحت کند.یعنی یک نفر از گرفتن هدیه می تواند خواشحال شود ولی یک نفر دیگر می تواند او را ناراحت کند.پس باید سلیقه هر شخص را مد نظر قرار بدهیم و براساس آن با خودش رفتار کنیم.
یک پیشنهاد شگفت انگیز
برای ثبت نام در دوره ارتباط موثر حرفه ای به صورت رایگان کافیست روی دکمه زیر کلیک بکنید و در عرض چند ثانیه به فایل ها دسترسی داشته باشید.
[row]
[col span=”4″ span__sm=”12″]
[/col]
[col span=”4″ span__sm=”12″]
[button text=”دانلود دوره رایگان ارتباط موثر” style=”shade” radius=”5″ depth=”3″ depth_hover=”5″ class=”widget-titlettt”]
[/col]
[col span=”4″ span__sm=”12″]
[/col]
[/row]
در پایان از شما دعوت می کنیم که مقاله های مرتبط را در سایت ذهن خلاق مطالعه بکنید.
چرا روابط سرد می شود؟
6 روش برای پس انداز در حساب عاطفی
همدلی کردن چیست؟
دنیای مطلوب چیست و چگونه دنیای مطلوب دیگران را بشناسیم؟