ذهن خلاق لوگو

دنیا برای من پر از فراوانیست و به لطف خدا آن قدر قوی هستم که کسی نمی تواند به من هیچ ضربه ای بزند یا آسیبی برساند.

  • ذهن خلاق
  • مقالات
    • هدفگذاری حرفه ای
    • مدیریت زمان
    • مدیریت افکار و باورها
    • رفع اهمال کاری و تنبلی
    • مدیریت زندگی
    • مدیریت انگیزه
    • مدیریت عادت ها
    • مهارت های ارتباطی
    • اعتماد به نفس
    • معرفی کتاب
  • محصولات
  • درباره ما
Menu
  • ذهن خلاق
  • مقالات
    • هدفگذاری حرفه ای
    • مدیریت زمان
    • مدیریت افکار و باورها
    • رفع اهمال کاری و تنبلی
    • مدیریت زندگی
    • مدیریت انگیزه
    • مدیریت عادت ها
    • مهارت های ارتباطی
    • اعتماد به نفس
    • معرفی کتاب
  • محصولات
  • درباره ما

چهار روش برای خوب صحبت کردن

تکنیک های ناب برای خوب صحبت کردن را بیاموزید | میلاد علیزاده_آموزش توسعه فردی

عناوین پیشنهادی

خوب صحبت کردن نیز همانند سایر مهارت ها،یادگرفتنی است و با تلاش و تمرین می توانیم در صحبت کردن به مهارت فوق العاده ای دست پیدا بکنیم ولی برخی افراد بر این باورند که کسانی که خوب صحبت می کنند به طور مادرزایی هستند و بقیه افراد نمی توانند به خوبی آنها صحبت بکنند در حالی که علم این موضوع را کاملا رد می کند و هر کسی می تواند با انجام یکسری تمرینهایی مهارت خوب صحبت کردن را در خود ایجاد بکند.

 

همانطور که یک بدنساز با زدن وزنه های مختلف می تواند در بلند مدت عضله های خودش را قوی تر بکند،یک شخص هم می تواند با تمرین هایی خوب صحبت کردن را در خود پرورش بدهد و بتواند در جمع های مختلف به خوبی صحبت بکند.

 

چگونه خوب صحبت کنیم

چرا باید خوب صحبت کردن را یاد بگیریم؟

هنر صحبت کردن یک مهارت ضروری برای همه ی افراد در زمینه های مختلف در زندگی است.

 

نوع صحبتهای شما ، شما رو به مردم معرفی میکند ،افراد مهمی که میتوانند گاهی اوقات مربیان شما باشند ، کارفرمایان ، کارمندان ، همکاران و یا دوستان شما باشند.

 

نوع صحبت ها به عنوان پایه و اساس روابط هستند ، شما هم به سختی یک دایره اجتماعی از کسانی که می توانید با آنها در ارتباط باشید،می سازید و یک کسب و کار شروع میکنید یا اینکه پیشرفت شغلی به دست می آورید. واینها واقعا کار ساده ای نیستند که بخواهید با یک گفتگوی اشتباه آنها را از دست بدهید.

 

وقتی با کسی گفتگو می کنید، شما حتما با مشکلاتی روبرو خواهید شد مانند حفظ کلام،نوع صحبت،نوع حرکت و برخی چیزهای دیگه که باعث ایجاد دلخوری و ناراحتی دیگران می شود ولی با قوانینی که در ادامه برای شما خواهیم گفت،شما می توانید صحبت های خودتان را به لذت بخش ترین بخش زندگی تان تبدیل بکنید و از این قدرت در جاهای مختلفی استفاده بکنید.

 

1.استفاده از کلمات مناسب در هنگام صحبت کردن

مهمترین ابزاری که در صحبت کردن استفاده می کنیم،کلمات هستند!

 

ما باید کلمات را به گونه ای انتخاب بکنیم که بیشتری تاثیر را در دیگران داشته باشد و بتوانیم در گفتگو های خودمان با کلمات بازی بکنیم که هم برای ما خوب باشد و هم برای دیگران لذت بخش باشد!

 

مثلا وقتی با یک شخصی کار داریم،به جای اینکه بگوییم:

«شرمنده که مزاحتمان شدم»

می توانیم بگوییم که:«متشکرم از اینکه وقت ارزشمندتان را برای من اختصاص دادید.»

هر دو جمله پیام یکسانی را به شخص منتقل می کند ولی کدامیک زیباتر است؟

جمله اول بار منفی زیادی دارد ولی جمله دوم بار مثبت دارد و این جمله،هم برای ما لذت بخش است و هم برای کسی که می خواهیم این جمله را بیان بکنیم!

 

در یک مقاله دیگری ما پکیجی از جملات مثبت را آماده کرده ایم که می توانید از این جملات در گفتگوها خودتان استفاده بکنید.برای دیدن این مقاله کلیک کنید!

خوب صحبت کردن

2.هنگام صحبت کردن چگونه حرف کم نیاوریم؟

یکی از نکات حائز اهمیت در صحبت کردن این است که حرف کم نیاوریم و بتوانیم منظور خودمان را به راحتی به دیگران بیان بکنیم.

 

اما برخی از افراد در بیان واقعیت ها هم مشکل دارند و نمی توانند آن چیزی را که دیده اند را هم بیان بکنند و این نشان دهنده هوش کلامی پایین افراد است!

 

اما نگران نباشید،هوش کلامی با یکسری تمرین هایی به راحتی افزایش پیدا می کند و با تمرین هایی که در ادامه این مقاله برای شما میگوییم،اگر انجام بدهید،بعد از یک ماه مثل بلبل صحبت خواهید کرد و از صحبت کردن لذت خواهید برد.

 

1.تمرین تند گویی

اولین تمرین برای اینکه در صحبتها حرف کم نیاوریم و هوش کلامی ما را تقویت بکند،تمرین تندگویی است.

 

این تمرین به این شکل است که یک موضوعی را انتخاب می کنیم،مثلا صندلی یا فرش یا هر چیز دیگری.

 

بعد به مدت سه دقیقه به صورت رگباری هر چیزی که راجب موضوع به ذهنمان می رسد را بیان می کنیم و ضبط می کنیم.

 

در بارهای اول اگر این تمرین را انجام بدهید،چیزهایی را خواهید گفت که خودتان هم نخواهید فهمید که چه چیزی را گفتید و این موضوع کاملا طبیعی و هیچ اشکالی ندارد ولی به مرور زمان که این تمرین را انجام بدهید،به موضوع انتخابی خودتان تسلط خواهید داشت و می توانید با سرعت بالا و به صورت رگباری به مدت سه دقیقه صحبت بکنید و البته باید صحبتهای خودتان را ضبط بکنید!

 

این تمرین را باید هر روز دو بار تکرار بکنید با موضوعات مختلف و اگر این تمرین را هر روز به طور مداوم انجام بدهید،هوش کلامی شما به طور معجزه آسایی تقویت خواهد شد.

 

اما با صدایی که ضبط کردیم چه کنیم؟

 

صدای خودمان را با دقت گوش می کنیم و هر کلمه ای که دیدیم بیشتر تکرار کردیم را می نویسیم و بعدا به سایت واژه یاب مراجعه می کنیم و مترادف آن کلمات را پیدا می کنیم و بعدا سعی می کنیم به جای اینکه همان کلمات را به طور مداوم تکرار بکنیم،از مترادف آنها استفاده می کنیم!

 

2.تمرین بداهه گویی

تمرین دوم تقریبا شبیه به تمرین تند گویی است،اما با این تفاوت که مدت صحبت کردن 7 دقیقه است و به صورت عادی صحبت می کنیم.

 

یعنی یک موضوعی را انتخاب میکنیم،مثل سیب زمینی و بعدا به مدت هفت دقیقه هر چیزی که راجب سیب زمینی می دانیم،آن را بیان می کنیم.

 

چهار دقیقه این تمرین بسیار آسان خواهد بود و بعد از چهار دقیقه تمرین بسیار سخت خواهد شد و اینجاست که باعث می شود هوش کلامی شما تقویت شود و در صحبتهای عادی خودتان حرف کم نیاورید.

 

مثلا زمانی که یک بدنساز می خواهد عضله های خودش را تقویت بکند،این کار را زمانی می تواند انجام بدهد که به عضله های خودش فشار بیاورد و با زدن وزنه های کم نمی تواند عضله های خودش را تقویت بکند.

 

ما در این تمرین می خواهید که به عضله های ذهنمان فشار بیاوریم و آنها را تقویت بکنیم.

 

این تمرین را هم هر روز یکبار حتما انجام بدهید!

 

تعریف کردن از دیگران وصحبت کردن

3.چگونه لحن مناسبی داشته باشیم؟

مورد دیگر در مورد خوب صحبت کردن،داشتن لحن مناسب است.چون طبق تحقیقاتی که پرفوسور آلبرت محرابیان انجام داده مشخص شده که لحن 37 درصد در ارتباط با دیگران اثر بخش است.

 

اما متاسافانه ما اکثر اوقات به لحن خودمان آگاه نیستیم،و حتما برای شما پیش آمده که یک حرفی را به یک شخصی زده اید و آن شخص اشتباه برداشت کرده است و منجربه دلخوری و ناراحتی شده است و همه اینها به علت این است که ما به لحن خودمان آگاه نیستیم!

 

تنها تمرینی که باعث می شود ما لحن خودمان را درست بکنیم،این است که زیاد صدای خودمان را ضبط بکنیم و بعدا آن را آنالیز بکنیم و اشکالاتش را پیدا بکنیم و در ضبط بعدی سعی بکنیم که همان اشکالات را رفع بکنیم.

 

و شما هم می توانید وقتی که تلفنی با یک شخصی صحبت می کنید،صدای مکالمه را ضبط بکنید و بعد همان را آنالیز بکنید و اشکالات صحبت خودتان را پیدا بکنید و زمانی که به اشکالات صدای خودمان آگاه شدیم،در واقع نصف مسیر را رفتیم و بعدا می توانیم در مرور زمان آن اشکلات را رفع بکنیم.

 

4.قواعد صحبت کردن چیست؟

صحبت کردن هم مانند سایر مهارت های یکسری قاعده و اصولی دارد که در ادامه به چند مورد آنها اشاره می کنیم:

 

1.قواعد خوش آمد گویی و احوال پرسی

احوال پرسی بهترین راه ممکن برای شروع یک صحبت است.نه تنها یک مسیر عالیی را برای صحبت کردن باز میکند ، بلکه می تواند باعث ایجاد احساس خوب و عالی در دیگران شود!

 

یک نکته بسیار مهم برای اینکه بتوانید به شکل بهتر صحبت را ادامه بدهید این است که به نکاتی که در شروع صحبت است،بیشتر دقت بکنید.

بهتر است هنگام شروع صحبت به جای حال گیری از تعریف و تحسین استفاده بکنیم.

 

برای مثال وقتی می خواهید به یک فردی برای لباسی که پوشیده است اظهار نظر بکنید،به هیچ وجه سعی نکنید از عناونی که نشان دهنده چاپلوسی است،استفاده بکنید.بلکه می توانید از جمله ای شبیه به این استفاده بکنید:«کفش های شما واقعا زیباست.» این جمله هم کوتاه است و هم صادقانه!

 

2.کوتاه صحبت بکنید

داشتن صحبت های کوتاه برای خیلی از مردم حرام شمرده شده است ، درحالی که نه تنها این نوع صحبت کردن رضایت بخش ترین نوع مکالمه است، بلکه خیلی از مواقع یک وظیفه و ضرورت است که کم حرف بزنیم.

 

در اکثر موارد این موضوع خیلی رایج است  که یک ماشین برای اینکه شتاب بگیرد تا به یه سرعت خاصی برسد باید یک مسافتی را طی بکند تا بتواند به سرعت مورد نظر خودش دست پیدا بکند و در لحظه نمی تواند به سرعت 120 برسد!

 

در صحبت کردن هم این قانون وجود دارد و به خاطر همین موضوع صحبتهای کوتاه باعث ایجاد مکالمات بلند تر میشوند و این راه بهتری برای مکالمه های شماست.

 

صحبت های کوتاه را میشود خیلی راحت به جلو برد – شما میتوانید در مورد رویدادهایی که برایتان اتفاق افتاده صحبت بکنید ، غذاهایی که خوردید ، نوشیدنی ها ، ایده ها و علایق و اشاره به چیزهایی مثل تولد و فوت و یا همچنین در مورد اب و هوا.

 

اینها تجربیاتی هستند که هر کسی میتواند با افراد دیگری به اشتراک بگذارد . بنابراین اینها چیزهایی هستند که برای هر کسی میتوانند مورد استفاده قرار بگیرند.

 

 

سردی روابط و صحبت کردن

3.سوال های بیشتری بپرسید

اگه میخواهید از مکالمه های کوتاه به سمت صحبتهای واقعی و بلند تغیر جهت بدهید باید منتظر هر فرصتی برای تغیر دادن جهت های صحبت های خودتان باشید. اصلا سعی نکنید به طور ناگهانی به طور کامل جهت بحث را عوض کنید و در مورد چیزی عمیق و قابل توجهی صحبت بکنید.

 

به جای این کار صبر و حوصله داشته باشید تا فرصت به سمت شما بیاید و خودش را نشان بدهد!

 

سوالات باعث روغن کاری کردن مکالمات میشوند.

 

 توجه کافی به صحبت هایی که باهم میکنید داشته باشید تا بتوانید از آنها برای حرکت دادن صحبت های تان به سمت جلو باشید.

 

شما باید سراغ جمله هایی مثل ” بیشتر بگو ” بروید تا بتوانید فرصت های صبحت بیشتری رو ایجاد کنید.پرسش هایی که در ذهنتون ایجاد شده رو بپرسید.

 

سعی کنید به یه شکل خاصی سوالاتتون رو مطرح کنید و نشان بدهید که عاشقانه کنجکاو به دانستن جواب این سوالات هستید.

 

4.مودب باشید

این موضوع خیلی واضح است که باید مودب باشید ولی خیلی ها از آن غفلت میکنند.سطح رفاقتی که با یک شخص دارید و نحوه ی صحبت کردن با آن میتواند باعث از بین رفتن رابطه  شود یا اینکه باعث تقویت رابطه بشود!

 

درون مکالماتتان سیر بکنید و در هنگام گفتگو لبخند بر لب داشته باشید و زبان بدن مناسبی رو داشته باشید ( باز) و روراست باشید.پذیرا بودن طرف مقابل و لبخند بر لب داشتن میتواند تاثیر شگرفی در مکالمه هاتون داشته باشد.سعی کنید دست به سینه نباشید ، ظاهرتون پریشان نباشد و به چشمتون اجازه ی سرگردانی ندهید.

 

حفظ تماس چشمی با شخصی که در حال صحبت کردن با آن هستید باعث میشود که این حس به طرف مقابل القا بشود که شما علاقمند به شنیدن حرفای او هستید.

 

5.به دیگران اجازه بدهید صحبت بکنند!

این نیز نکته ی مهم دیگری است. اگه شما وارد یک مکالمه شدید و فورا شروع کردید به تسلط گرفتن گفتگو و خودتون حرف زدید و توضیح دادید و نظر دادید ، شخص مقابل ممکنه بلافاصله بی علاقگی به مکالمه با شما را نشان بدهد و میلی به ادامه ی صحبت با شما را دیگه نداشته باشد.

 

به جای اینکار سعی بکنید تمام تمرکزتان را به همکلامی و بیشتر شنیدن صحبت های طبق مقابل بکنید.

 

 

 

برای ثبت نام در دوره ارتباط موثر حرفه ای به صورت رایگان کافیست روی دکمه زیر کلیک بکنید و در عرض چند ثانیه به فایل ها دسترسی داشته باشید.

[row]

[col span=”4″ span__sm=”12″]

[/col]
[col span=”4″ span__sm=”12″]

[button text=”دانلود دوره رایگان ارتباط موثر” style=”shade” radius=”5″ depth=”3″ depth_hover=”5″ class=”widget-titlettt”]

[/col]
[col span=”4″ span__sm=”12″]

[/col]

[/row]

پیمان امیدی ✔️

پیمان امیدی ✔️

ما در تیم هشت ،نویسنده و مدرس مهارت های فردی هستیم و قصد داریم در این وب سایت مطالب کاربردی در این زمینه با شما به اشتراک بگذاریم.با بهبود مهارت های خودتان،زندگی تان را لذت بخش کنید...
  • پیمان امیدی ✔️
  • نوامبر 22, 2017
  • 6:28 ق.ظ
  • No Comments
Prevقبلیپیام های پنهان یا سابلیمینال مسیج چیست؟
بعدیهفت تکنیک برای برنامه ریزی ضمیرناخودآگاهNext

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

صفحات مهم

  • مقالات
  • معرفی کتاب
  • پیشنهاد و انتقاد
  • پشتیبانی
  • ارتباط با ما
ذهن خلاق لوگو

آشنایی با ذهن خلاق

سایت ذهن خلاق با چهار سال سابقه به علاقه مندان کمک میکند با یادگیری مهارت های فردی, زندگی بهتری را خلق کنند.
کار اصلی ما آموزش توسعه فردی و ارتباطی است.