نداشتن زمان کافی برای انجام کارها، امروزه یکی از دغدغه های اصلی هر انسانی به شمار می رود و هر انسانی با لیست کارهای انجام نشده روبرو است که باید آنها را قبلا انجام می داد ولی با انجام ندادن آنها به یک لیست بلند بالایی تبدیل شده است و همچنین هر روز هم به این لیست ،کارهایی اضافه می شود که باید انجام بشود و نکته ی قابل توجه هم این است که نمی دانند که این لیست را از کجا شروع بکنند و چگونه آنها را به پایان برسانندو
در این مقاله ما قصد داریم درباره ی تکنیک های مدیریت زمان بحث کنیم و ببینیم که چگونه می توانیم از این همه کارهایی که روی سر ما در حال ریزش است،جان سالم بدر ببریم!!

اهمیت کنترل زمان
اکثر انسان ها این اشتباه را می کنند و فرض می کنند که با مدیریت کردن زمان به ربات تبدیل می شوند و باید کارهای شان را در سر وقت انجام دهند و نمی توانند به دنبال کارهایی بروند که دوست دارند و یا با آن حال می کنند.ولی این یک توهم است که با مدیریت کردن زمان ما به یک ربات تبدیل می شویم.
مدیریت زمان به ما کمک می کند که همیشه کارهایمان را به طور منظم و سروقت انجام دهیم و این باعث می شود که زمان خودمان را کم تر تلف کنیم و در نتیجه زمان بیشتری را هم در اختیار خواهیم داشت و میتوانیم در این زمان به دنبال کارهایی برویم که برای مان لذت بخش است.
اگر زمان مان را در اختیار داشته باشیم یعنی زندگی مان را در کنترل داریم چون زندگی ما از همین ثانیه ها به وجود می اید و اگر روی این ثاینه ها بتوانیم به بهترین شکل سرمایه گذاری کنیم در این صورت هم میتوانیم به تمام خواسته های خودمان برسیم.
تمام انسان های روی زمین همگی در طول شبانه روز به طور مساوی زمانی را در اختیار داشته اند،پس چرا یکی از این ها می شود گاندی و یکی می شود مسی و یکی می شود ادیسون و انسان هایی که دستاورد هایی را به وجود آورده اند که باعث شد تا دنیا جای بهتری برای زندگی کردن بشود.ولی خیلی از انسان ها هستند که بدون داشتن دستاوردی این دنیا را ترک کرده اند؟

دلیل این همه تفاوت در چیست؟آیا آنها استعداد خاصی را داشته اند؟ موقعیت های مناسب تری داشته اند؟
قطعا خیر،آنها توانسته اند از زمان خود به بهترین شکل استفاده کنند و کارهای شان را در زمان مناسب انجام بدهند و امروز و فردا نمی کردند.
شاید این سوال که می خواهم از شما بپرسم یک ناراحت کننده باشد و دوست نداشته باشید پاسخ این را بدهید ولی از شما میخواهم که به پاسخ این سوال خوب فکر کنید.
شما دوست دارید وقتی که از این دنیا می روید، شما را به عنوان چه کسی یاد کنند؟
دوست دارید مثل هیتلر باشید یا مثل گاندی؟
زمان را چگونه کنترل بکنیم؟
کنترل کردن زمان برای کسی که تا به حال هیچ گونه مدیریتی برای زمان خود انجام نداده است،برای اولین بار کار بسیار سختی خواهد بود ولی با تلاش کردن میتواند بعد از مدتی به یکی از مهارت هایش تبدیل شود.
مدیریت زمان هم خودش یک مهارت است و با تمرین و تکرار میتوانیم آن را کسب کنیم و تنها روش کسب این مهارت این است که جا نزنیم!
دارن هادی یک حرف بسیار جالبی در کتاب خودش(اثر مرکب) میزند و می گویید که:
انسان ها توانایی انجام هر کاری را دارند به شرطی که چرایی کارشان را بدانند.
|
شما هم قبل از اینکه ادامه این مقاله را بخوانید از خودتان سوال بپرسید که چرا می خواهید زمان خودتان را مدیریت کنید؟
امیدوارم که جواب سوال بالا را برای خودتان روشن کرده باشید.و اگر روشن کرده اید ادامه مقاله را با دقت بیشتری بخوانید.
برای مدیریت زمان تکنیک های زیاد را مطرح کرده اند ولی من در اینجا 3 نمونه را برای شما خواهم گفت که میتوانید با استفاده از اینها تا حد قابل قبولی زمان خود را مدیریت کنید!
1.نوشتن لیست کارها قبل از خوابیدن
اولین کاری که شما باید بکنید این است که هر شب قبل از خوابیدن لیست کارهای فردا خودتان را بنویسید ولی اولویت بندی نکنید و این را برای صبح بگذارید.
چون وقتی که می خوابیم مغز ما در مورد آخرین فعالیتی که انجام داده ایم تمرکز می کند و در این صورت میتوانید بعد از بیدار شدن به بهترین شکل ممکن کارهای تان را اولیت بندی کنید.
2.روز خودتان را پرقدرت شروع بکنید
اگر به کارهای انسان های موفق نگاه کنید می بیند که همگی برای شروع روز خودشان یک برنامه مفصلی را دارند و معتقد هستند که این برنامه باعث شده است که در کار و زندگی شان پیشرفت های قابل ملاحظه را بکنند.
در این مورد رابین شارما یک پیشنهاد فوق العاده را می دهد که میتوانید آن را در زندگی خودتان پیاده سازی کنید و نتایجش را ببینید.

برنامه رابین شارما به این شرح است که وقتی که از خواب بلند می شوید برای خودتان سه تا بیست دقیقه کنار بزارید.
در 20 دقیقه اول متناسب با خودتان ورزش کنید.
در 20 دقیقه دوم اهداف خودتان را مرور کنید و کارهایی را که شب نوشتید را اولویت بندی کنید.
و 20 دقیقه سوم را به یادگیری اختصاص دهید که میتواند یک کتاب باشد یا یک فیلم آموزشی.
اگر شما بتوانید هر روز این برنامه را داشته باشید در مدت زمان کوتاه تر خودتان نتایجش را خواهید دید.
وقتی که کارهای تان را اولویت بندی کردید میتوانید به دو شکل کارهای تان را انجام بدهید.
3.کار را فقط شروع بکنید و تحلیل نکنید!
اولیش اینه که از سخت تر به آسان تر شروع کنید به انجام دادن و دومیش اینه که یکی سخت و یکی آسان را انجام بدهید.
و دقت داشته باشید که انسان توانایی چند ساعت کار مداوم را ندارد و بعد از یک ساعت کار مفید برای خودتان حتما یک ربع استراحت در نظر بگیرید.
.
.
.
مدیریت زمان و برنامه ریزی حرفه ای را از طریق این محصول عالی یکبار برای همیشه یاد بگیرید:
